Publicat la: 23.07.2020. 18:22 / 226 views

MAI PUȚINE TESTE, LA BUZĂU. 25 DE CAZURI NOI DE COVID-19

Laboratorul PCR pentru teste de coronavirus funcționează din nou la capacitate redusă. Stocul de kituri este aproape epuizat iar multe dintre probe se trimit la București. Situația va fi rezolvată săptămâna viitoare. Între timp, în ultimele 24 de ore, au mai fost diagnosticate 25 de persoane cu noul coronavirus.

teste covidNumărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 se menține în media ultimei săptămâni. Astfel, la Buzău, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 25 de cazuri noi.

Între timp, laboratorul Real Time PCR din cadrul DSP funcționează la capacitate redusă, din cauza stocului de kituri aproape epuizat. Din nou se trimt probe la București pentru testul de coronavirus. La Buzău se asigură doar cazurile urgente. Problema va fi rezolvată în următoarele zile, când vor sosi noi kituri.

Așteptat să sosească săptămâna viitoare, noul lot pentru Buzău este de 8.000 de kituri pentru teste Covid. O cantitate record pe care o poate folosi Direcția de Sănătate Publică, având în vedere că, de această dată, Minsterul Sănătății a alocat mai mulți bani pentru suplimentarea stocurilor de materiale necesare aparatelor PCR. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!