Publicat la: 06.08.2019. 18:16 / 512 views

MAI PUŢIN DE 700 DE ABSOLVENŢI, ÎNSCRIŞI LA ŞOMAJ. CEI MAI MULŢI SOLICITANŢI PROVIN DE LA LICEELE TEORETICE

Scădere drastică a  numărului de absolvenţi care şi-au depus dosarele pentru a primi indemnizaţia de şomaj. Dacă în anii trecuţi erau înregistrate mii de cereri, în prezent sunt înregistrate doar 674 de solicitari. Reprezentanţii AJOFM spun că trendul descrescator este dat de penuria de pe piaţa forţei de muncă. Absolvenţii şcolilor profesionale sunt recrutaţi imediat după ce au încheiat cursurile.

absolvent 330 iulie a fost ultima zi în care absolvenţii promoţiei curente au putut să-şi depună dosarele, pentru a intra în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Faţă de anii trecuţi, când erau înregistrate mii de dosare, până la data limită au fost depuse doar 674 de cereri. Reprezentanţii AJOFM spun că scăderea drastică este dată de lipsa de forţă de muncă. Astfel, absolvenţii şcolilor de arte şi meserii, sau profesionale, sunt recrutaţi de societăţi şi angajaţi imediat după ce au obţinut diploma. Mai mult, foarte mulţi dintre tinerii care termină o formă similară de învăţământ aleg să plece la muncă în străinătate.

Cei care şi-au depus dosarele pentru şomaj sunt  absolvenţi ai liceelor teoretice.

Pentru integrarea în piaţa muncii a absolvenţilor din anul curent, AJOFM va organiza mai multe cursuri de formare profesională. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!