Publicat la: 13.05.2019. 18:51 / 1.368 views

MAI MULTE INVESTIŢII LA LICEUL AGRICOL. VOR VENI FINANŢĂRI ŞI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII

Liceul Agricol din Buzău şi cel din Smeeni vor beneficia de mai multe investiţii în următorii ani, după ce Ministerul Agriculturii şi-a luat angajamentul de a finanţa unităţile de învăţământ cu profil preponderent agricol. Un ordin comun dat de Ministerului Educaţiei şi Ministerul Agriculturii prevede dezvoltarea bazei materiale, dotarea cu utilaje şi multe alte achiziţii necesare în activitatea didactică.

liceu agricol 1Liceul Agricol “Dr. C. Anghelescu” Buzău a fost inclus, recent, pe lista liceelor tehnologice cu statut de “preponderent agricol”.

Începând cu anul şcolar următor, Ministerul Agriculturii urmează să aloce sume de bani pentru investiţii în dotărea unităţilor de profil. La Buzău, sunt aşteapte finanţări în special pentru înnoirea parcului de utilaje agricole şi pentru modernizarea atelierelor de profil.

În fiecare an, se constată un interes ridicat al absolvenţilor de gimnaziu pentru cel mai mare liceul cu profil agricol din judeţ, unitate de învăţământ care are specializări şi în alte domenii căutate pe piaţa forţei de muncă.

Prin noile investiţii în unităţile de învăţământ preponderent agricole, condiţiile pentru liceeni vor fi îmbunătăţite. Se încearcă, astfel, atragerea către acest sector a mai multor elevi, care apoi să devină tineri specialişti în agricultură. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!