Publicat la: 18.02.2019. 19:14 / 999 views

MAI MULT ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL. PROCENTUL TEHNOLOGIC, PESTE CEL TEORETIC

Din ce în ce mai multe clase în învăţământul profesional de la Buzău. Procentul ofertelor liceelor tehnologice pentru anul şcolar viitor se apropie de 54%. Și în învăţământul dual profesional vor fi specializări noi pentru absolvenţii de gimnaziu.

sudura 3Planul de şcolarizare pentru anul următor a fost întocmit de Inspectoratul Școlar Judeţean Buzău şi deja aprobat de Ministerul Educaţiei. Se constată o creştere a numărului de clase pentru învăţământul profesional.

În politica naţională de pondere a învăţământului profesional, Ministerul Educaţiei a trasat atingerea procentului de 60% la nivelul fiecărui judeţ, până în anul 2020. Buzăul se apropie de această ţintă.

Pentru învăţământul dual profesional vor fi clase de cofetar/patiser şi mecanic auto la Liceul Tehnic iar la Liceul Grigore C. Moisil vor fi formaţi tineri pentru meseriile de strungar şi electrician exploatare joasă tensiune.

Ajuns la al treilea an de aplicare, învăţământul dual oferă absolvenţilor de gimnaziu oportunitatea de a învăţa diverse domenii, beneficiind de burse în valoare de 400 de lei/lunar, pe toată perioada şcolarizării de trei ani. Cursanţii vor fi angajaţi apoi la firmele care s-au ocupat de  formarea lor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!