Publicat la: 20.08.2019. 07:52 / 543 views

MĂCELUL DE LA SPITALUL SĂPOCA. ATAC FURIBUND, CU STATIVUL: 5 MORŢI ŞI 9 RĂNIŢI

Cel mai sângeros atac produs vreodată într-o unitate spitalicească s-a întâmplat în weekend, la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Un pacient, intrat în sevraj etilic, a semănat moarte printre colegii de salon și de la un alt salon. Arma crimelor: un stativ de perfuzii. Bilanțul este înfiorător: cinci morți și nouă răniți.

Still0820_00004În miez de noapte, bărbatul, un localnic din Săgeata, cunoscut cu afecțiuni psihice pe fondul consumului execiv de alcool, a intrat în sevraj etilic. A luat un stativ de perfuzii și și-a îndreptat furia către colegii din salon, lovindu-i pe toți șase, la cap. În momentul în care a ieșit din salon a fost observat de o asistentă, de pe alt sector, dar care a dat alarma și l-a chemat pe paznicul aflat în alt parte a pavilionului. Între timp, agresorul a intrat în alt salon, unde erau doar femei, pe care le-a lovit cu bestialitate, iar la ieșirea din salon a fost pus pe fugă de paznicul alertat de asistentă. Individul s-a refugiat în al treilea salon unde a spart geamul și a ieșit în curte, aici dând nas în nas cu un echipaj de poliție aflat întâmplător în curte, cu un alt bărbat pe care l-au adus pentru internare. Criminalul a fost imobilizat.

Personalul medical a sunat la 112 și a solicitat trimiterea mai multor ambulanțe. La locul tragediei au fost mobilizate mai multe salvări și ambulanțe SMURD, precum și o autospecială pentru victime multiple. Trei dintre pacienți au decedat pe loc, ceilalți zece au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe, unde s-a activat planul alb.

În ciuda eforturilor medicilor, una dintre femei, în vârstă de 39 de ani a decedat la UPU. Pentru că Spitalul Județean nu are secție de neurochirurgie, cei nouă supraviețuitori au fost transferați la spitale din Capitală, unii cu elicopterul, alții cu o autospecială SMURD pentru victimpe multiple, trimisă de la București.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat decesul unei alte paciente, care avea 88 de ani, bilanțul tragediei ridicându-se la cinci morți.

În continuare, doi pacienți transferați la spitale din capital sunt în stare gravă, ceilalți șase urmând să fie supuși unor intervenții chirurgicale.

Criminalul a fost scos de la Spitalul Săpoca și dus la Tribunal, unde magistrații au decis internarea nevoluntară, tot la Săpoca, pentru a se stabili, printre altele, dacă acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei. În permanență, agresorul a fost în custodia poliției, sub paza mascaților.

Individul, în vârstă de 39 de ani, a mai fost internat la Spitalul Săpoca, în urmă cu un an, tot din cauza consumului excesiv de alcool. Nicio autoritate nu a putut confirma dacă bărbatul din Săgeata suferea și de epilepsie și schizofrenie, așa cum ne-au relatat surse din rândul anchetatorilor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!