Publicat la: 09.03.2020. 20:16 / 914 views

“LUPII”, ÎNCĂ UN EȘEC LA LIMITĂ. HC BUZĂU A PIERDUT, ACASĂ, CU POTAISSA

Partida dramatică, ieri, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi. HC Buzău a pierdut în fața Potaissei, grupare care lupta pentru câștigarea campionatului, la un singur gol diferență. A fost un meci în care Buzăul și-a depăsit clar condiția, în ciuda unui arbitraj vădit ostil.

  Still0309_00007  Still0309_00006

Meciul de aseară a dovedit, încă o dată, ca determinarea, ambiția și un public înflăcărat pot nivela valorile, mai ales atunci când partenera de competiție pleacă din postura favoritei.

HC Buzău s-a bătut de la egal la egal cu Potaissa Turda, singura echipă care ține pasul cu Dinamo, în Liga Zimbrilor. Buzoienii și-au depășit cu mult statutul de outsideri, reușind să țină în șah, preț de 58 de minute gruparea antrenată de Horațiu Gal.

După o primă repriză încheiată în favoarea oaspeților, în ciuda celor 16 goluri marcate de buzoieni, “Lupii” au continuat să muște, pe tot parcusul mitanului secund. Buzoienii chiar au dat impresia că pot realiza surpriza, atunci când au egalat la 24, în minutul 42.

Din acest moment, deciziile controversate ale brigăzii doljene încep să-și pună amprenta pe desfășurarea meciului. Oaspeții se desprind la 3 goluri, în minutul 51 buzoienii recuperează din diferență, astfel că în minutul 58 tabela arăta un neverosimil (cel puțin pentru specialiștii din handbal) 31 la 30 pentru Potaissa. Din păcate, arbitrii decid să întrerupă ultimul atac al Buzăului, spre stupefacția publicului prezent, oprind astfel un eventual gol egalizator. HC pierde la limită încă un meci, rămânând astfel cu doar 11 puncte. La finele partidei, Eliodor Voica nu a dorit să comenteze arbitrajul.

În urma rezultatului de ieri, aproape cert Buzăul va intra în play-out de pe penultima poziție. Cu unsprezece puncte, “Lupii” o devansează doar pe nou-promovata CSM Reșița.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!