Publicat la: 26.01.2017. 19:20 / 762 views

LUMINĂ PENTRU SĂRMANI. O FAMILIE SE ROAGĂ SĂ AIBĂ UN BEC ÎN CASĂ

În secolul în care energia electrică este indispensabilă civilizaţiei iată că în Buzău, oraş din Uniunea Europeană, o familie trăieşte la lumina lumânării. Sunt sărmani şi nu au bani pentru a se racorda la reţea şi nici nu cred că vor avea vreodată un bec în căsuţa lor cu o singură cameră. Trăiesc din ajutorul social, pentru că nimeni nu vrea să-i angajeze. Le mai trimite câţiva bănuţi fata lor, care este studentă la Psihologie şi este şi asistentă la un cabinet medical din Bucureşti.

saracie 1 Cu câţiva ani în urmă, o familie a cumpărat o casa cu o singură încăpere pe strada Primăverii din municipiul Buzău. Casa nu era racordată la reţeaua de energie electrică şi nici lor nu le mai rămăseseră bani pentru a-şi trage curent. De atunci, trăiesc cu toţii la lumina lumânării.

Într-o cămăruţă întunecată locuiesc trei suflete: mama, tatăl şi copilul cel mic, un băieţel de clasa a treia, care împlineşte luna viitoare 10 ani.

Trăiesc la lumina unei lumânări pentru că nu au bani să se racordeze la reţeaua de energie electrică.

Capul familiei are o calificare de turnător-formator, a lucrat în trecut şi la Metalurgica dar nu mai găseşte de lucru. Primeşte ajutor social şi prestează orele de muncă în folosul comunităţii pentru el şi pentru soţia sa.

Copilul cel mic suferă de bronşită astmatică, are nevoie de inhalator şi primeşte un tratament special din trei în trei luni.

Îşi face temele la lumina lumânării, dar are rezultate bune la învăţătură. Şi vrea să devină cineva. Vrea să se facă „erou”!

Fiica cea mare a vrut, de asemenea, mai mult. A învăţat, a devenit asistentă medicală şi lucrează într-un cabinet particular din Capitală. Este şi studentă la Psihologie şi reuşeşte să mai trimită câţiva bănuţi şi acasă. Prea puţini pentru nevoile familiei.

Suma necesară pentru racordarea la curentul electric este de-a dreptul uriaşă pentru o familie care trăieşte din ajutorul social.saracie 4

Dar, dacă ar avea curent, prima lor grijă ar fi să-şi achite facturile.

Cei doi soţi au umblat peste tot să se angajeze. Li s-a spus că vor fi sunaţi, dar nu i-a sunat nimeni.

Disperată, femeia a încercat să obţină un ajutor de urgenţă de la Primărie şi de la Direcţia de Asistenă Socială, dar nu a reuşit.

Speră acum ca rugămintea ei să fie auzită de oficiali sau de oricine altcineva care ar putea să-i ajute să primească lumină.

Pentru că doar de lumină au nevoie.

De un bec, la care cel mic să poată învăţa ca să devină „erou”. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!