LUCRĂRI DE AMENAJARE LA SPITAL. CONTAINERE PENTRU SUSPECȚII COVID

LUCRĂRI DE AMENAJARE LA SPITAL. CONTAINERE PENTRU SUSPECȚII COVID

Valul doi al pandemiei se simte din plin la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Pacienții cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2 vin unul după altul, iar personalul medical abia dacă mai poate face față, după opt luni în care au muncit aproape fără oprire. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o serie de lucrări de amenajare pentru pacienţii şi aparţinătorii care ajung la spital. Pe lângă cele patru containere existente, s-au mai achiziţionat şase containere pentru pacienţii suspecţi de COVID-19.

corturi ambulator 1 container site 2

Odată cu răcirea vremii, situația este și mai complicată pentru că simptomele infecției cu noul coronavirus se suprapun cu simptomatologia afecțiunilor respiratorii de sezon fapt care a generat și o creștere a numărului de prezentări la UPU. Concret, doar în ultima săptămână numărul bolnavilor care, în final, s-au dovedit a fi pozitivi la COVID-19  a crescut cu 30%. În această situația, intervine și criza spațiilor în care acești pacienți trebuie consultați și tratați, în funcție de starea fiecărui bolnav. Și cum vremea s-a răcit foarte mult, iar corturile din curtea spitalului, în care stăteau până acum bolnavii, nu mai pot fi folosite din cauza frigului, conducerea Spitalului Județean a decis achiziționarea unor noi containere, în care se poate asigura un minim de confort pentru suspecții COVID-19. Primele containere au ajuns și sunt amenajate în curtea unității medicale.

Conducerea spitalului a găsit o soluție și pentru aparținători, dar și pentru pacienții care așteaptă să fie văzuți de medici, cu avecțiuni non-COVID

Contanierele în care vor sta suspecții COVID-19 sunt dotate cu aparate de aer condiționat și cu grup sanitar. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și