Publicat la: 30.01.2018. 19:31 / 2.660 views

LUAŢI MĂSURI? SAU AŞTEPTĂM ÎNCĂ O TRAGEDIE? TOT MAI MULŢI PACIENŢI BUZOIENI CU ETNOBOTANICE

Situaţie alarmantă cu privire la consumul de etnobotanice în rândurile tinerilor! În această lună, numărul cazurilor tratate de medicii de la UPU a crescut îngrijorător. Numai aseară s-au prezentat trei buzoieni, având simptomele consumului de substanţe psiho-active. Reamintim că, recent, un elev de liceu din Buzău a murit din cauza unei supradoze de droguri.

ambulante spitalLa început de an, secţia UPU se confruntă cu o creştere a numărului de pacienţi, în majoritate adolescenţi, elevi de liceu, care ajung la spital, după ce au consumat etnobotanice. Ieri, doi buzoieni de 15, respectiv 16 ani, au fost aduşi cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Tot ieri, un alt buzoian, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat la UPU, după ce a consumat substanţe pisho-active.

În luna ianuarie, medicii de la Urgenţe au avut de-a face cu mai multe cazuri de acest gen.

Specialiştii avertizează: etnobotanicele pot distruge viaţa! În cazuri de consum excesiv, chiar se poate ajunge la deces, aşa cum s-a întâmplat recent cu un tânăr elev din Buzău.

Părinţi, mare atenţie! Simptomele unui copil care consumă droguri sunt uşor de recunoscut.

Îngrijorător este şi faptul că părinţii adolescenţilor care ajung în atenţia Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Buzău refuză să îi introducă pe copii într-un program de intervenţie terapeutică.

În faţa acestor situaţii, cel puţin din ultima perioadă, autorităţile responsabile, sau care se simt responsabile, ar trebui să gândească o nouă strategie de prevenire a consumului de etnobotanice printre tineri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!