Publicat la: 26.01.2018. 19:12 / 761 views

LPS SE CONFORMEAZĂ REGULILOR. CLASELE AU CUTII PENTRU TELEFOANELE MOBILE

Liceul cu Program Sportiv este prima unitate de învăţământ din oraşul nostru care a implementat ordinul ministrului educaţiei cu privire la folosirea telefoanelor mobile la şcoală. Conducerea şcolii a creat câte o cutie din lemn în fiecare clasă, iar elevii îşi lasă, în timpul orei, telefoanele în această cutie, pe catedră.

telefoane eleviConfecţionate din lemn sau placaj, în general materiale recuperate de la scaune sau bănci uzate, cutiile pentru telefoane au fost amplasate pe catedră, în fiecare clasă. Elevii îşi aşează telefoanele mobile în această cutie la începutul fiecărei ore, iar la final le recuperează. Ideea a fost implementată pentru a se evita folosirea telefoanelor din timpul orei, lucru care atrăgea atenţia liceenilor de la ora de curs.

Ideea este atât pe placul profesorilor, cât şi al părinţilor. Chiar dacă la început au fost uşor deranjaţi, cu timpul s-au obişnuit şi elevii, iar această cutie tinde să devină o obişnuinţă.

Potrivit Regulamentului cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere este permisă utilizarea telefoanelor în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă. Pe durata orelor de curs, telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Dragutu simona spune:

    Ne bucuram enorm de mult ptr ca sa facut Ceva in privinta aceasta multumim unitati scolare LPS si totodata dnei dirigintei cls 5

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>