Publicat la: 25.01.2021. 20:16 / 1.533 views

LIBER LA MUZEU. PE 24 IANUARIE, MUZEUL JUDEȚEAN A PUTUT FI VIZITAT GRATUIT

După cinci ani consecutivi în care buzoienii îl întâmpinau pe Cuza și dădeau ”mână cu mână” într-o horă care înconjura sediul Muzeului Județean, anul acesta Ziua Unirii Principatelor Române s-a desfășurat sub semnul austerității.

costache muzeu 5

Pentru a marca cum se cuvine această mare sărbătoare a românilor, buzoienii au fost invitați să viziteze gratuit expoziția ”Alexandru Ioan Cuza și Unirea Principatelor Române, dar și celelalte colecții ale Muzeului Județean.

Expoziția a fost alcătuită din exponate care aparțin Muzeului, unele dintre ele fiind expuse în premieră cu această ocazie.

Muzeul Județean Buzău, împreună cu Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Casa Memorială ”Vasile Voiculescu” de la Pârscov și Tabăra de sculptură de la Măgura au putut fi vizitate gratuit, între orele 9 și 16.

Buzoienii, dar și turiștii aflați în vizită în județul nostru, au profitat de ofertă pentru a vedea gratuit o parte din colecțiile deschise special pentru ei, respectând întocmai restricțiile sanitare.

La Buzău au fost 156 de vizitatori, iar la Muzeul Chihlimbarului de la Colți au poposit alții 97, mulți dintre ei turiști din țară și nu numai. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!