Publicat la: 20.02.2018. 19:05 / 1.197 views

LEGUME DE BUZĂU LA SUPERMARKET. SOIURILE LOCALE VOR PUTEA FI GĂSITE ÎN MAGAZINE

După ce tomatele din soiul Buzău – 1600 s-au bucurat de succes la cumpărători, marile lanţuri de magazine au solicitat şi alte legume obţinute la Buzău. Au fost deja solicitate soiuri pur româneşti dar şi legume mai puţin obişnuite, aclimatizate de cercetătorii de la SCDL. Roşiile tigrate, vinetele albe sau castraveţii pentru diabetici vor putea fi cumpărate direct de pe rafturile magazinelor încă din acest an.      

statiune 3Succesul de care s-a bucurat printre cumpărători soiul de tomate româneşti Buzău – 1600 a atras un număr marwe de solicitări şi pentru alte legume obţinute în oraşul nostru.

Mai multe reţele de magazine au încheiat deja contracte pentru mai multe soiuri de legume obţinute la Staţiune.

Deşi solicitările sunt consistente, cei de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău vor face toate eforturile pentru a onora contractele.

Legumele vor putea fi găsite pe rafturile magazinelor încă din acest an, odată cu recoltarea primelor soiuri obţinute în spaţii protejate şi apoi, cu cele din câmp.

Toate soiurile buzoiene contractate sunt omologate sau sunt în curs de brevetare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!