Publicat la: 29.03.2019. 19:16 / 1.595 views

„LAŞI MAŞINA ŞI IEI AUTOBUZUL”. LA INTRAREA ÎN BUZĂU VA FI UN CENTRU INTERMODAL DE TRANSPORT

Consilierii locali au aprobat realizarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico economici pentru Centrul Intermodal de Transport. Acesta va fi amenajat la intrarea în Buzău dinspre Ploieşti, pe locul poligonului auto. Călătorii vor beneficia de sisteme ticketing, bike-sharing şi acces liber la internet.

centru intermodal transport 2  centru intermodal transport 5

Staţia intermodală va fi alcătuită dintr-o clădire administrativă, peroane acoperite pentru transportul în comun, o zonă de parcare pentru autovhiculele personale, dar şi pentru autocare şi două staţii de încărcare pentru autobuzele electrice.

Călătorii vor mai putea beneficia de sisteme ticketing, bike-sharing, acces liber la internet, grupuri sanitare şi alte dotări specifice.

centru intermodal transport 4  centru intermodal transport 3

De asemenea, tot aici vor putea coborî şi cei care călătoresc cu trenul şi care vor avea posibilitatea să aleagă cu ce mijloc de transport să străbată oraşul.

Centrul Intermodal de Transport al Buzăului se înscrie în seria de măsuri concepute de Municipalitate pentru reducerea traficului auto în oraş şi, implicit, pentru scăderea poluării. (Corneliu Floriceanu)

error: Content is protected !!