Publicat la: 14.09.2017. 18:30 / 805 views

LĂSAŢI COPIII SĂ FACĂ SPORT! ŞCOLILE SUNT OBLIGATE SĂ DESCHIDĂ BAZELE SPORTIVE ŞI ÎN WEEK-END

Primarul Toma a trimis o adresă tuturor unităţilor şcolare din municipiu în legătură cu punerea la dispoziţia copiilor a terenurilor de sport şi în vacanţe, ori la sfârşit de săptămână. El a solicitat directorilor să-şi întocmească regulamente referitoare la condiţiile în care bazele sportive vor putea fi folosite în afara orelor de program şcolar. Dacă la început unii dintre directorii de şcoli au fost mai reticenţi, odată cu stabilirea unor sancţiuni pentru nerespectarea hotărârii CLM, aceştia şi-au revizuit atitudinea.

teren sport 2După ce Consiliul Local Municipal a adoptat proiectul de hotărâre referitor la folosirea de către copii a terenurilor de sport şcolare şi în week-end sau în vacanţă, au existat şi unele reticenţe.

La primărie au sosit reclamaţii care semnalau faptul că, în unele şcoli, copiilor încă nu li se permitea accesul pe terenurile de sport din curţile unor şcoli.

Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, care are o bază sportivă complexă, a dat liber la joacă imediat după ce a fost validată hotărârea Consiliului Local.

Directorul Hasdeului are şi un îndemn, pe care-l adresează părinţilor, pe care-i roagă să asigure supravegherea copiilor, pentru ca aceştia să se poată recreea în siguranţă.

În cazul unor întreceri organizate între mai mulţi copii, Colegiul poate pune la dispoziţia lor şi sala de sport.

În ceea ce priveşte supravegherea acestora, ea va fi asigurată de firmele de pază şi de camerele video, acolo unde acestea există.

De asemenea, şcolile nu-şi asumă răspunderea în cazul accidentărilor pe terenurile de sport produse în afara  orelor de curs. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!