Publicat la: 21.01.2020. 19:09 / 1.067 views

LABORATOARELE CENTRALE CONFIRMĂ GRIPA. NOI CAZURI APAR DE LA O ZI LA ALTA

Bucureştiul confirmă două cazuri de gripă în judeţul Buzău. Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au primit rezultatele în cazul a doi copii care au ajuns la spital prezentând simptomele specifice gripei şi au fost diagnosticaţi astfel la testul rapid.

pediatrie 2Au sosit confirmările de gripă pentru doi copii care învaţă la Şcoala generală nr. 7 din municipiu, acolo unde au apărut încă de vineri primele cazuri de îmbolnăviri. Alte probe sunt în lucru la Bucureşti iar DSP Buzău aşteaptă rezultatele zilele acestea. Cele mai multe dintre ele provin de la Centrul de Asistenţă Maternală din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului.

În funcţie de rezultatele analizelor care sunt încă în lucru  în Capitală, autorităţile de sănătate publică vor decide dacă judeţul se confruntă cu o epidemie de gripă şi vor dispune măsuri în consecinţă.

Reamintim, în week-end, testele rapide au indicat prezenţa virusului gripal de tip A sau B în cazul a 12 buzoieni, 11 fiind copii. De asemenea, luni, alţi 11 bolnavi au primit aceeaşi veste, că suferă de gripă. Pacienţii au vârste cuprinse între 4 şi 17 ani şi au fost diagnosticaţi în urma testului rapid cu gripă de tip A sau B. Unii au fost trimişi la Infecţioase pentru a fi internaţi, alţii au fost lăsaţi să plece acasă cu tratament şi cu recomandarea de a reveni la spital dacă starea de sănătate li se înrăutăţeşte.

 Cifrele sunt îngrijorătoare în condiţiile în care majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu gripă în urma testului rapid frecventează colectivităţile, astfel că cel mai probabil cazurile se vor inmulti în perioada următoare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!