Publicat la: 31.07.2014. 08:16 / 5.346 views

LA ZOREŞTI EXISTĂ CEL MAI LONGEVIV ZIAR SĂTESC. APARE LUNAR, IAR OAMENII ÎL CITESC PE NERĂSUFLATE

Chiar dacă sunt doar câteva sute de oameni, sătenii din Zoreşti au ceea ce mulţi orăşeni nu au: un ziar numai al lor, cu şi despre ei.
Încă de la primul număr, din august 2011, actualitatea politică relatată de redactorul şef şi articolele istorice documentate de câţiva colaboratori sunt citite pe nerăsuflate, mai ales pe uliţele satului, pe terasele ori în barurile din Zoreşti.

curierul 3Echipa redacţională este formată dintr-o mână de oameni, care se mândresc că au reuşit să menţină pe piaţă Curierul Zoreştean, cel mai longeviv ziar sătesc.

Revista lunară din satul Zoreşti are redacţia în sufrageria redactorului şef, un tânăr de 42 de ani, centralist termic la o şcoală din oraş, pe care pasiunea pentru jurnalism l-a cuprins încă din adolescenţă. Eduard Sârbescu a investit din salariul său de 700 de lei într-un calculator, un soft de editare, o imprimantă şi un aparat de fotografiat iar în anul 2011, în luna august a scos pe piaţă gazeta Curierul Zoreştean.

Curierul Zoreştean are 6 pagini în care sunt tratate subiecte de interes local, de la educaţie, agricultură, istorie dar şi divertisment. Editorul şef, ajutat de câţiva oameni inimoşi din sat, au reuşit să scoată ziarul lunar. Are un tiraj de 35 de exemplare, pentru care Eduard Sârbescu plăteşte 70 de lei la un centru xerox din oraş.

Lumea din sat a aflat repede că au o revistă numai a lor. Au găsit-o pe tejgheaua magazinului sătesc, la dispensar sau la cârciumile de pe stradă. Spun că au ce citi în ea.

Eduard Sârbescu a lansat şi o variantă online a Curierului Zoreştean, destinată posesorilor de calculator din sat, iar în scurt timp intenţionează să lanseze şi un post de radio local. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!