Publicat la: 06.03.2019. 19:23 / 558 views

LA UN PAS DE COLAPS. BUZĂUL AR FI PUTUT PIERDE O FINANŢARE DE PESTE 25 MILIOANE EURO

Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de administrare a parcărilor publice a fost la un pas de a fi respins, ceea ce ar fi putut conduce la pierderea unei finanţări pe bani europeni. Consilierii din ambele tabere au propus în şedinţa extraordinară a CLM de astăzi, inroducerea mai multor amendamente la proiect.

clm 2Solicitarea consilierului Ionescu se referă la interzicerea parcării autoturismelor în zona restaurantelor de pe bulevardul Bălcescu în week-end, când strada este exclusiv pietonală.

Consilierii au mai solicitat şi atribuirea pentru tribunal a 11 locuri de parcare în loc de 7, dar şi menţinerea taxei de 90 de lei anual pentru parcările de reşedinţă.

În noul regulament, taxa propusă era de 120 de lei pe an, cei 30 de lei în plus fiind destinaţi pentru cheltuielile de întreţinere a parcărilor.

Acest amendament a fost respins în primă fază, ceea ce era cât pe ce să provoace respingerea întregului proiect.

Deoarece Regulamentul cu pricina face parte, la rândul lui dintr-un mare proiect de finanţare al oraşului, respingerea lui ar fi putut provoca pierderea multor milioane de euro.

Pentru a putea accesa o astfel de finanţare, solicitanţii sunt obligaţi să îndeplinească toate condiţiile impuse, conform directivelor europene.

În final, după ce amendamentul a trecut şi taxa pentru parcările de domiciliu a rămas la 90 de lei, consilierii au aprobat în unanimitate noul Regulament al parcărilor publice din Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!