Publicat la: 13.09.2018. 18:28 / 573 views

LA MULŢI ANI, POMPIERI! 170 DE ANI DE ISTORIE

Au trecut 170 de ani de la momentele de vitejie şi jertfă ale pompierilor bucureşteni în faţa trupelor otomane. 13 septembrie a devenit Ziua Pompierilor. Ei sunt militarii care în fiecare zi pleacă în misiuni de salvare şi o fac cu responsabilitate, fiind cea mai de încredere categorie profesională.

pompieri 1 pompieri misiune

Şi azi, de ziua lor, pompierii buzoieni au avut parte de multe intrevenţii. În gardă mereu pentru a participa la misiuni, militarii de la ISU Buzău au pregătit mai multe activităţi pentru a marca Ziua Pompierilor.

Prin devotamentul lor, pompierii reprezintă în continuare instituţia cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei.

Ziua Pompierilor este sărbătoarea care aminteşte de Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848, la Bucureşti, între compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu şi un corp de armată al Imperiului Otoman. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!