Publicat la: 03.04.2019. 18:23 / 567 views

LA MULŢI ANI, OAMENI DE ARME! JANDARMUL DE ONOARE, SUPRAVIEŢUITOR AL MASACRULUI DE LA OTOPENI

Jandarmii buzoieni şi-au sărbătorit ziua, astăzi, în cadrul unei festivităţi la care au participat autorităţi din administraţia publică şi de la mai multe instituţii partenere. Jandarm de onoare al unităţii buzoiene a fost desemnat un subofiţer supravieţuitor al masacrului de la Aeroportul Otopeni, din decembrie 1989.

jandarmi 2Festivitatea a avut loc în sala de şedinţe a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. La începutul evenimentului, comandantul Virgil Cueru a făcut un scurt istoric interesant al jandarmilor buzoieni, amintind de mai multe momente de sacrificiu ale militarilor, menţionate în arhivă.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi ai altor unităţi militare le-au transmis jandarmilor mesaje de felicitări.

În premieră, jandarmul de onoare al unităţii buzoiene a fost desemnat un subofiţer din afara structurilor operative, în semn de respect faţă de faptele sale de vitejie din timpul masacrului de la Aeroportul Otopeni, în ziua de 23 decembrie 1989.   

Subofiţerul Draghia a supravieţuit ambuscadei teribile de atunci. Şi-a văzut mai mulţi colegi răpuşi de rafalele de gloanţe. 

Conducerea Jandarmeriei buzoiene a ales să facă o comparaţie între trecut şi prezent şi prin expunerea în curtea unităţii a mijloacelor de transport de acum 10 ani, faţă în faţa cu ultimele achiziţii.

La festivitatea de astăzi, mai mulţi subofiţeri au fost avansaţi în grad şi au fost premiaţi jandarmii care au participat la competiţiile sportive organizate de ziua armei lor, precum şi jurnaliştii provocaţi la concursurile Inspectoratului.

Placheta Jandarmeriei buzoiene i-a fost înmânată fostului comandant al unităţii, colonelul în rezervă Florin Micheten. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!