Publicat la: 05.06.2018. 18:19 / 1.149 views

LA MULŢI ANI, IUBIŢI ÎNVĂŢĂTORI! DESPRE O PROFESIE NOBILĂ, DE ZIUA LOR

Misiunea lor este una grea, dar nobilă. Au în faţă o clasă plină de copii, fiecare cu personalitatea lui. Îi învaţă tainele limbii române şi ale matematicii, apoi le dezvoltă deprinderile. Satisfacţiile profesionale sunt zilnice, dar se culeg şi după ani buni, de la fiecare generaţie pregătită. Urmăriţi un reportaj realizat cu ocazia Zilei Învăţătorului.

invatatoriCei doi învăţători de la clasa a III-a B de step by step de la Școala nr. 11 din Buzău au fost întâmpinaţi, astăzi, aşa cum se cuvine. Micii elevi nu au avut ore obişnuite. Dascălii le-au pregătit o vizionare de film şi alte activităţi recreative. Unul dintre învăţători este Dumitru Blidaru, cu o experienţă la catedră de 43 de ani, perioadă în care a pregătit generaţii de sute de elevi.

Formator naţional, învăţătorul Dumitru Blidaru spune că meseria pe care o îmbrăţişează de atât timp este grea, dar are răbdare, pentru a-şi duce misiunea până la capăt, aceea de a şlefui elevi.

Cât timp există dăruire pentru o profesie solicitantă şi cu multă responsabilitate, dispare repede gândul de a renunţa pentru o meserie mai uşoară. Şi Nicoleta Stroe, învăţătoare la aceeaşi clasă, a avut ocazia să aleagă altceva, dar a rămas în mijlocul copiilor.

Nicoleta Stroe a devenit învăţătoare în urmă cu aproape 20 de ani.

Rolul la catedră este unul foarte important. Fără empatie faţă de fiecare copil, munca zilnică nu ar da roade.

Iar rezultatele se văd în performanţele elevilor, care vorbesc cu respect şi încântare despre cei doi învăţători. 

Pentru învăţători, satisfacţiile profesionale sunt maxime. E de ajuns un simplu “mulţumesc” din partea oricărui elev, părinte sau bunic.

Recompensele vin, într-adevăr, şi din partea elevilor. Ei au o relaţie specială cu învăţătorii şi nu ratează nicio ocazie să îi impresioneze. (Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Domnul Blidaru este un om deosebit care a clădit caractere frumoase an de an. Eu am fost în prima generație de step by step, în 1998.Inca îmi amintesc cu drag de taberele la Năvodari, de filmele istorice care le vizionam pe vremea aceea cu dansul și de bunătatea dumnealui. Cu respect, Călin Bercaru

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!