Publicat la: 12.09.2017. 18:25 / 754 views

LA MULŢI ANI, HASDEU! HASDEIENII DE PRETUTINDENI S-AU REUNIT LA BUZĂU

Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” a prilejuit întâlnirea promoţiilor, începând cu absolvenţii din anul 1940. Elevi şi profesori ai colegiului au sosit la Buzău din toate colţurile ţării şi din afara ei. Emoţiile, bucuria şi mândria de a fi hasdeiean au fost atu-urile care au dat consistenţă evenimentului şi l-au transformat în sărbătoarea întregii comunităţi buzoiene.      

aniversare hasdeu 1Porţile Colegiului Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” s-au deschis larg în această dimineaţă pentru toţi buzoienii care au dorit să ia parte la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea sa.

Printre oaspeţii de seamă s-au numărat foştii elevi şi profesori ai liceului încă de la promoţia anului 1940, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, ai autorităţilor locale, academicieni şi alţi buzoieni recunoscuţi în toată lumea.

Cu toţii au fost întâmpinaţi cu bucurie, cu un deosebit respect şi cu muzică de calitate.

Curtea interioară a colegiului abia dacă a reuşit să adăpostească toţi oaspeţii, printre care au fost şi mulţi cu spirit hasdeiean, dar care nu au avut şansa să studieze la cea mai titrată unitate de învăţământ din Buzău.

După intonarea Imnului Naţional, eleva colegiului Dora Gaitanovici a interpretat Imnul Hasdeului, compus chiar de ea.

Directorul Ionel Banu, care conduce Colegiul de zece ani, a rostit discursul de deschidere a Zilelor Hasdeului, 150 de ani în slujba educaţiei, a performanţei şi a excelenţei.

Rând pe rând, oaspeţii de onoare şi foştii hasdeieni şi-au exprimat emoţia şi mândria de a fi participat la această aniversare de un secol şi jumătate.

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a propus autorităţilor locale să le ridice o statuie celor care au contribuit acum 150 de ani la ridicarea Hasdeului.

Unii dintre hasdeeini au îmbrăcat ţinuta militară şi au servit patria cu onoare de-a lungul anilor.

Academicianul Marius Carmen Andruh, care a absolvit şi el Hasdeul, a adus un omagiu special profesorilor, de la care a învăţat respectul faţă de această nobilă meserie.

Mâine şi poimâine, hasdeIenii de toate vârstele vor putea participa la activităţi şi spectacole susţinute de elevii colegiului şi de invitaţii acestora. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!