LA LUPTĂ CU HINGHERII, PE CÂMP. ACŢIUNI ZILNICE ALE ECHIPEI DE ECARISAJ

LA LUPTĂ CU HINGHERII, PE CÂMP. ACŢIUNI ZILNICE ALE ECHIPEI DE ECARISAJ

În această toamnă, echipa de ecarisaj de la Urbis a început în forţă acţiunile de strângere a maidanezilor de pe străzile oraşului Buzău. Aproape în fiecare zi, alături de medicul responsabil de padoc, hingherii merg în zonele unde este reclamată prezenţa în număr mare a câinilor fără stăpân. Astăzi, am surprins echipajul de ecarisaj într-o acţiune desfăşurată în zona cu cele mai mai probleme. Intervenţia s-a lăsat cu scandal.

caini-1Lucrătorii de la ecarisaj au decis să meargă, încă o dată, pe câmpul situat la capătul liniei de autobuze din Micro XIV, aici unde zeci de maidanezi sunt crescuţi de o familie de vârstnici, problemă cunoscută de autorităţi de mai mult timp.

De fiecare dată, însă, când observă prezenţa celor de la ecarisaj, cei doi soţi care au în grijă câinii, îi atacă pe lucrătorii de la Urbis,  îşi iau maidanezii şi fug de hingheri.

Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când cei de ecarisaj au încercat să prindă mai mulţi câini dintre cei peste 40 adunaţi în zonă. Numai că femeia i-a întâmpinat cu un băţ cu care le-a lovit maşina şi apoi s-a făcut nevăzută, cu tot cu maidanezi.

În locul ei, a rămas soţul, cu acelaşi băţ cu care a ameninţat şi echipa de la Campus TV. Întrebat despre pericolul pe care îl reprezintă maidanezii pentru populaţia din zonă, bărbatul a considerat că acest lucru nu ar fi o problemă de luat în seamă.

Reclamaţiile locatarilor din zonă sunt numeroase. Mulţi dintre ei sunt deranjaţi de prezenţa maidanezilor, dar le este şi teamă pentru sănătatea lor şi a copiilor.

La acţiunea de astăzi, lucrătorii de la ecarisaj au reuşit să prindă doar cinci câini printre care o femelă cu câţiva pui. Probleme cu intervenţiile în această zonă sunt de fiecare dată.

Toţi câinii fără stăpân strânşi de pe străzile municipiului Buzău sunt duşi la singurul padoc funcţional, cel de pe strada Horticolei, ajuns deja la capacitate maximă.

Autorităţile se gândesc să mai înfiinţeze o echipă de ecarisaj pentru a face faţă numeroaselor sesizări şi pentru a opri fenomenul. În plus, se va adopta un plan de acţiune în colaborare cu Consiliul Judeţean, în paralel cu construcţia unui nou padoc.

Odată ajunşi în padocul de pe strada Horticolei, câinii sunt eutanasiaţi, dacă în 14 zile de la colectarea lor de pe stradă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:

2 Comentarii la: “LA LUPTĂ CU HINGHERII, PE CÂMP. ACŢIUNI ZILNICE ALE ECHIPEI DE ECARISAJ

  1. Solutia nu e omorarea cainilor , ci sterilizarea lor asa se face intr-o tara civilizata… dar cum noi suntem in urma… tot la stadiul de popor primitiv si criminali ramanem.😔

  2. In concluzie , niste batrani si-au batut joc de ei. Ce profesionisti avem!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și