Publicat la: 10.03.2017. 19:14 / 2.024 views

LA LOC COMANDA! NU SE MAI ELIMINĂ CLASE DE LA HASDEU ŞI PĂTÂRLAGELE

Veşti bune pentru cadrele didactice de la Colegiul Naţional „B.P.Hasdeu” şi Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele. Inspectoratul Şcolar a revenit asupra deciziei de a elimina clase de la cele două unităţi de învăţământ. Hotărârile au fost luate în urma unor discuţii purtate la nivel de Minister.

colegiul hasdeuÎn planul de şcolarizare aprobat iniţial pentru anul 2017-2018, Colegiul Hasdeu şi Liceul din Pătârlagele figurau cu câte o clasă de a IX-a în minus. Revoltaţi, profesorii de la cele două unităţi de învăţământ au solicitat Inspectoratului Şcolar să revină asupra deciziilor.

Problema a ajuns în atenţia responsabililor din Minister, iar şefa educaţiei buzoiene a discutat, săptămâna aceasta, la Bucureşti, cu un secretar de stat, fiind nevoită să dea un pas înapoi.   

Drept urmare, astăzi, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar a aprobat un nou plan de şcolarizare, iar Colegiul Hasdeu şi Liceul din Pătârlagele rămân cu acelaşi număr de clase ca anul trecut. Reprezentanţii sindicatului au fost şi ei prezenţi la şedinţă, în calitate de observatori.

Modificările aduse astăzi au provocat, însă, o schimbare la Liceul cu Program Sportiv. De aici va fi eliminată o clasă de matematică-informatică.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar, tăierile de clase ce vor fi operate la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ nu vor conduce la pierderea locurilor de muncă pentru profesorii care predau acum în liceele vizate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!