Publicat la: 23.10.2017. 18:24 / 713 views

LA LOC COMANDA! ÎNTÂRZIE DOBÂNZILE PROFESORILOR. ÎN AŞTEPTAREA CALCULELOR, PRIMĂRIA NU ALOCĂ BANII

În urmă cu o săptămână, primarul Constantin Toma anunţa o veste bună pentru profesori: o rectificare bugetară privind plata sumei integrale a dobânzilor pe drepturile salariale câştigate în instanţă. Edilul-şef preciza că, în acest sens, se va aproba o hotărâre în Consiliul Local. Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri nu se află, însă, un astfel de proiect.

protest profesori 3Conducerea Sindicatului a aflat de la presă despre lipsa de pe ordinea de zi a unei rectificări cu suma necesară plăţii integrale pentru cadrele didactice buzoiene. Pentru a i se confirma oficial acest fapt, liderul Ion Dobre l-a sunat pe primarul Constantin Toma.

Edilul-şef a explicat că Primăria încă aşteaptă datele centralizate de la toate unităţile de învăţământ din oraş, pentru a fi calculată suma actualizată la zi a dobânzilor restante.

Într-adevăr, de la Palatul Comunal au fost transmise adrese către toate şcolile, contabilii având sarcina de a furniza date despre banii ce trebuie plătiţi cadrelor didactice.  La nivelul municipiului, primele estimări depăşesc suma de 6 milioane de lei.

În aceste condiţii, incertitudinea planează asupra acestui subiect, mai ales că, între timp, este pregătit şi un proiect de lege care prevede ca plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de către personalul din învăţământ să fie eşalonată pe următorii cinci ani.

(Mihai Bunaziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!