Publicat la: 08.10.2019. 18:09 / 790 views

LA LOC COMANDA! CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ELEVII DE LA ŞCOALA NR.6?

Decizie fără precedent în educaţia buzoiană. La o lună de la începerea anului şcolar, o instanţă de judecată a hotărât suspendarea comasării şcolilor 6 şi 16. Chiar dacă este atacabilă, sentinţa poate fi executată imediat. Vechea conducere şi sindicatul profesorilor de la Şcoala nr. 6 fac deja demersuri pentru a se muta înapoi. Decidenţii din învăţământul buzoian vin cu o soluţie de mijloc: elevii să rămână în clădirea Şcolii nr. 16.

scoala ion creanga comasare 3

De o lună, elevii şi profesorii de la fosta Şcoală nr. 6 au o casă nouă din care este posibil să plece, înapoi în unitatea desfiinţată de autorităţi. Asta după ce, ieri, la Curtea de Apel Ploieşti, sindicatul FEN  a obţinut o decizie de suspendare  a tuturor documentelor care au consfinţit comasarea celor două unităţi de învăţământ.

Liderul de sindicat este decis să facă demersuri pentru ca vechea şcoală să fie reactivată în imobilul lăsat gol.

Şi fostul director al Școlii nr.6 s-a gândit deja la modalitatea prin care elevii să revină în fosta clădire de pe strada Victoriei, imobil aflat la doar câteva sute de metri de Școala nr. 16.

Din partea conducerii Inspectoartului Şcolar vine o altă soluţie, analizată acum din punct de vedere legal: să se reînfiinţeze Şcoala nr. 6, dar elevii să rămână în localul în care s-au mutat în acest an şcolar. 

Profesorii care au predat la fosta Școală nr. 6 au primit cu bucurie vestea că ar putea reveni la vechile catedre.

Mulţumiţi de decizia instanţei sunt şi bunicii şi părinţii copiilor de la şcoala desfiinţată.

Săptămâna aceasta, după consultarea tuturor factorilor implicaţi, va fi găsită o soluţie, astfel încât să fie respectată decizia Curţii de Apel.

Instanţa de judecată a hotărât suspendarea deciziilor Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, a Consiliului Local Municipal şi a ordinului ministrului Educaţiei, acte care au stat la baza comasării celor două şcoli. Aceeaşi sentinţă anulează documentele, dar procesul va continua pe fond. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!