Publicat la: 26.01.2018. 19:08 / 778 views

LA BUZĂU, PREŢUL LÂNII POATE ATINGE ŞI 5 LEI. SE ÎNFIINŢEAZĂ CENTRELE DE COLECTARE

Datorită eforturilor depuse de Direcţia Agricolă, este posibil ca la Buzău lâna să se poată vinde, de către fermieri chiar şi cu 5 lei kilogramul. Conducerea unităţii a luat legătura cu procesatorii, astfel că pe lângă leul oferit de minister pentru fiecare kilogram de lână, fermierii să poată primi între 2 şi 3 lei şi de la cei care o procesează. În următoarele zile urmează să se stabilească locaţiile în care vor fi înfiinţate centrele de colectare.

lanaDacă în ultimii ani crescătorii de oi preferau să arunce lâna colectată primavara, pentru că nu avea căutare, din acest an lucrurile se vor schimba. Fermeirii vor primi din partea statului un leu pe kilogram, iar în urma demersurilor făcute de Direcţia Agricolă, care a contactat procesatorii, vor mai primi încă o sumă de bani ce diferă în funcţie de calitate şi rasă.

Procesatorii din Constanţa sunt dispuşi chiar să înfiinţeze la Buzău centre de colectare, astfel că fermierii nu vor mai trebui să străbată drumul pentru a preda lâna. În următoarea perioadă urmează să se stabilească exact unde vor fi amplasate aceste centre.

Până anul trecut, aproape 80 la sută din lâna adunată de fermieri era aruncată, ori arsă. Începând din anul 2017, statul s-a implicat activ în stimularea vânzării, iar în acest fel au prins curaj şi procesatorii să se dezvolte. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!