Publicat la: 08.04.2021. 18:35 / 421 views

JUDEȚUL BUZĂU A PIERDUT UN VETERAN. AR FI ÎMPLINIT 102 ANI

În urmă cu doi ani, autorități din partea județului, autorități locale și reprezentanți ai armatei își dădeau întâlnire în comuna Pietroasele pentru a sărbători un veteran de război care împlinea 100 de ani. Astăzi, din păcate, anunțăm că județul Buzău este mai sărac, după încetarea din viață, la 102 ani, a veteranului Gheorghe Bădulescu.

veteran centenar 2Amintiri imposibil de uitat, cuvinte frumoase și emoții fără margini. Este descrierea în câteva cuvinte a atmosferei de acum doi ani de la primăria Pietroasele. Primarul localității, împreună cu președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu, cu subprefectul de la acea vreme, Lucian Foca și reprezentanții armatei au organizat o ceremonie de sărbătorire a celui mai vârstnic om din localitate, Gheorghiță Bădulescu, veteran de război, un om bun dar aprig, așa cum îl descriau sătenii.

Astăzi, la doi ani distanță, am primit o veste foarte tristă. Locotenentul în retragere Gheorghe Bădulescu, veteran din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe frontul de est şi prizonier de război timp de nouă ani în Rusia, a încetat din viață, înconjurat de familia care i-a ascultat de nenumărate ori poveștile adunate pe front. Mai avea două zile până la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani, locotenentul Gheorghe Bădulescu fiind unul dintre cei mai longevivi veterani de război din județul Buzău.

Militarii Garnizoanei Buzău îi prezintă onorul pentru modul în care, din anii războiului şi până astăzi, a depăşit cu fruntea sus vicisitudinile vieţii, oferind de-a lungul vieții noilor generaţii un imens model de tărie sufletească şi frumuseţe morală.

Locotenentul Gheorghe Bădulescu a luptat în cadrul Regimentului 8 Infanterie din Buzău și ne-a învaţăt pe toți că datoria noastră morală este aceea de a cinsti memoria înaintaşilor care au plătit cel mai scump preţ, acela al vieţii, şi al celor care au trăit în condiţii grele, în prizonierat, departe de cei dragi, având un singur ideal de a obţine şi păstra pentru toţi independenţa naţională şi demnitatea de român.

În urmă cu doi ani, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, Consiliul Județean Buzău i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, în semn de recunoaștere publică a participării sale la apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și pentru onorabila vârstă împlinită.

Vineri, 9 aprilie, locotenentul Gheorghe Bădulescu va fi înmormântat cu onoruri militare.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Mirela Copariu

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!