Publicat la: 16.02.2015. 14:38 / 6.029 views

JOS MASCA, DOMNULE PREDOIU!

EDITORIAL DE STAN BREBENEL.

BREBENELDe ceva timp, procurorii DNA confirmă ceea ce toţi cetăţenii României ştiau: că marea majoritate a politicienilor sunt extrem de corupţi, iar atunci când unii dintre ei sunt desemnaţi drept candidaţi pentru diferite dregătorii un fior rece ne trece pe şira spinării. Recentele declaraţii ale preşedintelui Klaus Johannis, că îşi menţine propunerea ca dl. Cătălin Predoiu să ocupe postul de premier al României din partea noului PNL, începe să ne sperie. Cătălin Predoiu pare genul politicianului corect, onest, un luptător împotriva corupţiei şi un profesionist. Spun că pare deoarece o cercetare mai amănunţită asupra activităţilor sale ne arată cu totul altceva. Să le luăm pe rând şi să ridicăm masca de pe chipul d-lui Predoiu.
Socrul său, Călin Andrei Zamfirescu, este un cunoscut şi controversat avocat specializat ca litigator. Falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor din anul 2000 este văzută în raportul comun al celor două comisii de cercetarea abuzurilor din Parlament ca fiind „rodul unei acţiuni de crimă organizată şi corupţie instituţionalizată“ ce a fost pusă la cale de „un grup de interese constituit din mai multe persoane, printre care avocaţii Arin Stănescu, Călin Andrei Zamfirescu, Flavius Băiaş şi alţii, împreună cu persoane din conducerea BNR, Emil Iota Ghizari, Mihai Bogza  şi alţii“. Complici au fost şi câţiva magistraţi de la diferite instituţii. Prin inginerii financiare de tip mafiot, acţionarii şi creditorii băncii au rămas cu buza umflată, iar familia lui Predoiu, implicată în faliment,    s-a ales cu câteva zeci de milioane de euro. Bună afacere, frumos tun. Şi activităţile nu s-au oprit aici. Cât a fost ministru al Justiţiei, spun unele anchete jurnalistice, nu se lua nici o decizie fără ştiinţa grupării, acest triumvirat diabolic, Valeriu Stoica, Călin Andrei Zamfirescu şi Arin Stănescu. Predoiu a fost acuzat că în timpul mandatului, prima măsură a fost scoaterea de sub urmărire penală a socrului său şi a celor 13 învinuiţi în falimentarea BIR. Tot în perioada mandatului său de ministru al Justiţiei a fost acuzat de reprezentanţii Sindicatului Independent al Juriştilor din România, care a sesizat DNA-ul cu privire la faptul că ministrul Predoiu a atribuit mai multe contracte în valoare totală de 1,5 milioane de dolari pentru elaborarea codurilor: civil, penal şi de procedură fără LICITAŢIE. O altă zbatere a sa ca ministru a fost legată de faptul că a vrut ca în Codul Penal să fie reduse pedepsele pentru corupţie (flagelul care macină societatea noastră) de la 12 ani la 3 ani şi jumătate. Numai că acţiunea sa nu a reuşit decât parţial, pentru că s-a lovit de refuzul deputaţilor din Comisia Juridică şi nu a putut să o reducă la sub 7 ani. Tot ca ministru a avizat, prin semnătură proprie, diferite hotărâri ale guvernelor din care a făcut parte (patru consecutive) ce s-au dovedit a fi păguboase, generatoare de corupţie, printre care „Gala Bute“. Secretar de stat în Ministerul Justiţiei, adică mâna sa dreaptă, a fost Alina Bica, devenită celebră ca şefă a DIICOT, actualmente aflată în arest preventiv. Multe umbre din activitatea lui Cătălin Predoiu sunt devoalate de brokerul fugar Cristian Sima pe blogul său „Marea spovedanie“. Conspirativ, mai ceva decât comuniştii, Predoiu se întâlnea cu Dăianu, Maior, Coldea şi Sima, punând la cale preluarea, pentru început, a funcţiei de premier şi apoi cea de preşedinte, cât şi alte matrapazlâcuri. Numai că socotelile conspiratorilor uneori sunt dejucate. Poate că DNA-ul va relua aspectele ilegale semnalate de presă, sindicat şi acest mare combinator financiar.
Ca politician Cătălin Predoiu are o notorietate scăzută. Luările sale de poziţie nu au avut şi nu au un impact asupra opiniei publice. De câte ori s-a confruntat cu electoratul a avut numai eşecuri. Nici candidat pentru postul de premier sau preşedinte al ţării nu s-a impus, oricâte eforturi ar fi făcut tatăl socru şi alţi combinatori din umbră. În diferite înprejurări are poziţie de justiţiar. „Cine apără corupţii, este corupt“ spune el. Eu i-aş spune altceva: „Cine se aseamănă, se adună“. Şi mă refer la faptul că a făcut parte din guvernul cu cei mai mulţi miniştri cercetaţi penal: Udrea, Videanu, Ariton, Sandu, Vreme, Funeriu şi se mai pregătesc şi alţii. După ce a fost propus de Băsescu ca premier, fără să fie acceptat de Parlament, l-a reevaluat Johannis. Nu cred că este bine, domnule Preşedinte! La noi, cetăţenii ţării, vă gândiţi? Nu mai vrem corupţi, asta este clar şi vă cerem „la loc comanda!“.
Stan Brebenel

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!