ISTORIA SE FACE LA BUZĂU. PESTE DOUĂ SUTE DE ELEVI PARTICIPĂ LA OLIMPIADA DE ISTORIE

ISTORIA SE FACE LA BUZĂU. PESTE  DOUĂ SUTE DE ELEVI PARTICIPĂ LA OLIMPIADA DE ISTORIE

Astăzi, în oraşul nostru au sosit peste două sute dintre cei mai buni elevi la istorie din ţară, însoţiţi de profesori. Între 24 şi 28 aprilie, Buzăul este gazda etapei naţionale a Olimpiadei de Istorie. În afara concursului, oaspeţii vor avea ocazia să viziteze municipiul şi să participe la excursii în judeţ.

olimpiciÎncă de dimineaţă, la Buzău au început să sosească echipele de olimpici la istorie, care reprezintă toate judeţele din ţară.

Trenul care a transportat elevii dinspre Bucureşti a întârziat 45 de minute, dar a sosit cu bine.

Chiar dacă erau un pic obosiţi din cauza drumului lung şi a întârzierilor, elevii olimpici din clasele VIII-XII au sosit la Buzău încrezători în şansele lor la faza naţională a Olimpiadei de Istorie.

Toţi cei 208 elevi şi cei 42 de profesori care-i însoţesc au fost preluaţi de la gară de profesori buzoieni, care i-au cazat şi care se vor ocupa de grupurile de care răspund, până la terminarea Olimpiadei.

După deschiderea oficială a etapei naţionale a Olimpiadei de Istorie, a doua zi se va desfăşura proba scrisă la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și