Publicat la: 23.09.2019. 18:26 / 570 views

ISTORIA JUDEŢULUI BUZĂU. MANUAL PENTRU CURSUL OPŢIONAL DE ISTORIE LOCALĂ

Astăzi, în amfiteatrul Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, a fost lansat manualul Istoria Judeţului Buzău. Este un manual pentru clasa a VII-a, folosit ca suport didactic la cursul opţional de istorie locală. La eveniment au fost prezenţi autorii, elevi ai claselor a VII-a, profesori de istorie şi reprezentanţii autorităţilor locale.

manual istorie 1Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” a fost astăzi gazda unui eveniment memorabil pentru municipiul Buzău: lansarea oficială a primului manual de istorie locală.

Este vorba despre „Istoria Judeţului Buzău”, un manual folosit ca suport didactic pentru cursul opţional de istorie locală pentru clasa a VII-a.

Susţinătorul cel mai convins al noului manual opţional este chiar primarul municipiului, care a creat toate premisele ca elevii să îl primească chiar de la început de an şcolar.

Nu se putea ca de la acest eveniment să lipsească tocmai membrii colectivului care a elaborat acest manual opţional de istorie locală. Coordonatorul a fost comandorul în rezervă Marius Adrian Nicoară, doctor în ştiinţe militare, specialitatea istorie.

Marele absent de la eveniment a fost cel de-al patrulea autor, istoricul Valeriu Nicolescu, aflat peste hotare în aceste zile.

Împreună cu cei care au contribuit la apariţia manualului opţional, primarul Constantin Toma a dăruit câte un exemplar din Istoria Judeţului Buzău tuturor celor prezenţi la lansare.

Toate clasele a VII-a din Colegiul Pedagogic au ales deja manualul de istorie locală, ca obiect de studiu opţional.

Municipalitatea pregăteşte un alt proiect educaţional pentru anul următor: un alt manual opţional, de data aceasta despre geografia judeţului Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!