Publicat la: 27.06.2019. 18:13 / 420 views

INVESTIŢII ÎN AŞTEPTARE DOUĂ MARI „PROIECTE PE DEVIZE” AŞTEAPTĂ FINANŢARE

Pentru că Primăria nu dispune anul acesta de suficienţi bani pentru investiţii, se încearcă accesarea unor fonduri guvernamentale pe „proiecte pe devize”. Au fost înaintate spre finanţare două astfel de proiecte mari, pe asfaltări şi pe reabilitarea unităţilor şcolare. Drumarii de la Urbis aşteaptă comenzile din partea Municipalităţii pentru deschiderea şantierelor din oraş, care să le asigure încasarea la timp a salariilor.

asfaltare trotuarDeşi ne apropiem de mijlocul sezonului estival, drumarii de la Urbis se ocupă de lucrări mărunte, pentru că încă nu sunt bani în buget pentru lucrările importante de asfaltare.

Pentru ca asfaltarea străzilor din Buzău să fie terminată totuşi până anul viitor, Primăria a apelat la o soluţie de avarie: proiectele „pe devize”.

Guvernul va da bani primăriilor dintr-un fond special pentru realizarea proiectelor pe devize, cu condiţia ca acestea să restituie jumătate din suma primită, într-un termen de cel mult 20 de ani.

Încă 15 milioane de euro ar fi necesari şi pentru reabilitarea tuturor unităţilor şcolare din oraş, bineînţeles, dacă proiectele pe devize se vor dovedi eligibile şi vor primi finanţare guvernamentală. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!