Publicat la: 19.07.2018. 18:23 / 1.069 views

INVESTIGAŢII RMN LA SPITAL. COSTURILE SUNT DECONTATE DE CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE

Zeci de pacienţi au beneficiat până acum de investigaţii de imagistică la noul aparat RMN de la Spitalul Judeţean. Costul investigaţiilor pentru pacienţii asiguraţi este decontat integral de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. În funcţie de numărul celor înscrişi pe listele de aşteptare, pot fi primiţi şi pacienţi din alte judeţe.      

rmn 2Cu câţiva ani în urmă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a intrat într-un amplu proces de modernizare, care nu se va termina decât atunci când toate secţiile spitalului vor ajunge la standarde europene.

De curând, Spitalul Judeţean a achiziţionat un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) şi un sistem PACS care stochează, recuperează şi partajează imaginile obţinute prin radiografie, scanare tomograf sau RMN.

Investigaţiile RMN sunt costisitoare dar pentru pacienţii asiguraţi ele sunt acoperite de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău.

Până la achiziţionarea acestui sistem RMN, investigaţiile se făceau la o firmă privată, iar timpii de aşteptare erau mari pentru că pacienţii internaţi în spital aveau prioritate.

Odată cu punerea în funcţiune a acestui aparat de ultimă generaţie, numărul celor investigaţi a crescut simţitor.

Tariful pe care-l încasează Spitalul Judeţean pentru investigaţiile RMN este acelaşi pe care-l decontează Casa de Asigurări, fără niciun alt adaos.

Dacă numărul de pacienţi buzoieni înscrişi pe listele de aşteptare o permite, este posibil să fie înscrişi pentru investigaţii RMN şi cetăţeni care nu au domiciliul în judeţul nostru.

Condiţia obligatorie este ca în judeţul lor de reşedinţă să nu existe astfel de aparate. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!