Publicat la: 20.03.2019. 19:13 / 839 views

ÎNVĂŢĂMÂNTUL DUAL, O PRIORITATE. ÎNTÂLNIRE IMPORTANTĂ LA LICEUL TEHNIC

Primarul municipiului Buzău, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi ai şcolilor din judeţul Buzău au participat la o întâlnire la care au discutat despre importanţa învăţământului dual. Primarul Toma a precizat că este extrem de important să ne direcţionăm copiii către acest segment de educaţie pe de o parte pentru binele lor pentru că vor învăţa o meserie, iar pe de altă parte pentru dezvoltarea economiei locale.

tehnic conf 1Liceul Tehnic a găzduit o întâlnire între reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, ai şcolilor din judeţul Buzău şi ai Primăriei în care s-a discutat despre importanţa învăţământului dual. Primarul Constantin Toma a declarat că este un susţinător al acestui segment de educaţie, mai ales că oamenii care stăpânesc o meserie pot fi de un real ajutor economiei locale.

Şi reprezentanţii Inspectoratului şcolar au adus argumente menite să îi convingă atât pe profesori, cât şi pe părinţi că învăţământul dual poate reprezenta o şansă pentru tânăra generaţie.

Învăţământul profesional dual este diferit de varianta clasică de învăţământ profesional, fiindcă se organizează numai la cererea agenţilor economici. Autorităţile educaţionale răspund de asigurarea resurselor umane şi financiare şi organizează formarea teoretică tehnică din şcoală, 1-2 zile de studiu pe săptămână, iar angajatorul trebuie să ofere resursele umane şi financiare şi să organizeze formarea practică, de la locul de muncă, 3-4 zile. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!