Publicat la: 04.12.2017. 19:20 / 1.220 views

ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL DUAL MAI DEZVOLTAT, ÎN 2018. PESTE 100 DE BENEFICIARI, 4 CLASE, 4 LICEE ANGRENATE

Anul viitor, învăţământul profesional dual se va adresa unui număr mai mare de adolescenţi buzoieni dornici să se formeze în diverse meserii căutate pe piaţa forţei de muncă. Inspectoratul Şcolar a făcut bilanţul solicitărilor din partea agenţilor economici dispuşi să investească în pregătirea tinerilor. Patru licee, unul fiind din mediul rural, vor fi angrenate, anul viitor, în învăţământul profesional dual.

practica 1Inspectoratul Şcolar a finalizat etapa centralizării cererilor din partea societăţilor interesate de învăţământul profesional dual. Pentru anul şcolar viitor se anunţă un număr de peste 100 de beneficiari.

Specializările sunt diverse şi mai multe faţă de anul acesta, când s-a dat startul şi la Buzău a învăţământului în care agenţii economici investesc bani şi specialişti pentru formarea tinerilor.

Tot ca noutate, pe lista unităţilor şcolare au apărut două licee noi, unul fiind de la ţară.

Odată întocmită lista de solicitări, responsabilii din educaţia buzoiană, alături de şcolile şi firmele implicate, vor începe campania de infomare a părinţilor şi de atragere a adolescenţilor către această formă de învăţământ.

În urma centralizării situaţiilor, reiese că Buzăul se află pe primul loc în topul judeţelor din regiunea sud-est, ca număr de viitori beneficiari ai învăţământului profesional dual. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!