Publicat la: 31.07.2014. 18:06 / 10.551 views

INUNDAŢIILE, RÂCĂ ÎNTRE CONSILIERI. PRIMĂRIA MĂRĂCINENI CERE BANI PENTRU DESZĂPEZIRI!

Împărţirea banilor către comunele care au solicitat ajutor de la Consiliul Judeţean pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii a constituit motiv de nemulţumire în rândul consilierilor democrat-liberali.
florescu 2Aceştia s-au opus aprobării proiectului de hotărâre pe motiv că justificarea sumelor de către primarii localităţilor care au cerut sprijin financiar nu ar avea la bază documente care să ateste clar pagubele produse de inundaţii. Drept exemplu a fost dată Primăria Mărăcineni care a solicitat bani pentru remedierea problemelor produse de… zăpadă.
Peste 1,4 milioane de lei din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean vor ajunge în vistieria comunelor afectate de inundaţiile din luna iulie pentru înlăturarea pagubelor produse. Este vorba despre comunele Vadu Paşii, Mărăcineni, Verneşti, Săpoca, Cernătetşti, Berca, Topliceni şi Ghergheasa care au trimis, după potopul de la începutul lunii iulie, cereri de ajutor către Consiliul Judeţean Buzău. Cea mai mare sumă, 370.000 de lei va ajunge la Mărăcineni, iar celelalte localităţi vor primi între 60.000 şi 200.000 de lei. Consilierii democrat liberali s-au opus alocării sumelor şi au justificat votul împotrivă cu faptul că primarii nu ar fi întocmit corect documentaţia pentru primirea ajutoarelor.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, a explicat că sumele alocate nu pot în niciun caz să acopere pagubele produse, dar că pot ajuta la refacerea unor drumuri şi podeţe.
Chiar şi cu împotrivirea consilierilor PDL, proiectul de hotărâre a trecut, astfel că primăriile îşi vor primi banii alocaţi.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!