Publicat la: 16.12.2019. 18:58 / 486 views

ÎNTRE REVOLUŢIE ŞI CRĂCIUN. EXPOZIŢIE TEMPORARĂ DEDICATĂ PERIOADEI COMUNISTE

Decembrie 1989, reconstituit la Muzeul Judeţean Buzău. Vizitatorii pot petrece câteva minute în epoca comunistă, într-un apartament de oraş, mobilat conform ”tendinţelor” din acea vreme. Fotografiile realizate în Buzău de foto-reporterul George Necula la revoluţie ilustrează perfect perioada în care  buzoienii locuiau şi trăiau atunci, în preajma prăbuşirii regimului comunist.

epoca 4 epoca 7

Expoziţia temporară ”Decembrie 1989: între Revoluţie şi Crăciun” a fost organizată la Muzeul Judeţean Buzău cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului în România.

Expoziţia a pornit de la ideea de reţete culinare din perioada comunistă, expoziţie realizată de Muzeul din Zalău, care a cooptat Muzeul Judeţean Buzău ca partener în realizarea acestui univers domestic privat şi social din altă epocă.

Cea care s-a ocupat îndeaproape de organizarea expoziţiei a fost muzeografa Marinela Trandafir, alături de colectivul Muzeului Judeţean.

Universul privat al românilor de la oraş dinainte de revoluţie este alcătuit dintr-o locuinţă formata dintr-un hol, bucătărie, dormitor, baie şi sufragerie, toate mobilate cu obiecte specifice acelei perioade.

Dacă nu ar fi desfăşurat o campanie pentru aducerea în patrimoniul muzeului a peste 4000 de obiecte din perioada comunistă, expoziţia de astăzi ar fi fost mult mai săracă.

Vizitatorii au putut urmări astăzi un program TV pe un aparat alb-negru şi au putut asculta emisiuni radio din decembrie 89.

Expoziţia ”Decembrie 1989: între Revoluţie şi Crăciun” va sta pe simeze în sala de expoziţii temporare de la Muzeul Judeţean până pe 30 aprilie anul viitor şi va putea fi văzută de nostalgici.

Cei care au trait Revolutia din 1989, îşi pot împărtăşi amintirile din acele zile, completând formularul ”Tu ce ai făcut în decembrie 1989?” (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!