Publicat la: 09.08.2017. 18:38 / 483 views

INTERZIS PENTRU ATELAJE. „ŞOFERII” CU HĂŢURI VOR RĂMÂNE „DE CĂRUŢĂ”

carutaNu este deloc normal ca un conducător auto, localnic sau în trecere prin oraşul nostru, să se întâlnească în trafic cu diverse tipuri de atelaje.

Există astfel de vehicule cu tracţiune animală, care aparţin unor cetăţeni cu domiciliul în cartierele mărginaşe ale oraşului.

Pentru mulţi dintre ei, atelajul este singura sursă de venit şi asigură familiei traiul zilnic.

Regulile impuse de lege sunt însă foarte clare, dar unii căruţaşi se fac că nu le cunosc şi le încalcă în mod repetat.

De aceea, nu de puţine ori, vehiculele cu tracţiune animală, dar şi urmele trecerii acestora prin peisajul citadin, pot fi întâlnite pe multe dintre străzile Buzăului, inclusiv pe arterele importante.

Primăria a iniţiat un proiect de hotărâre prin care se va interzice circulaţia atelajelor pe teritoriul oraşului şi se vor stipula şi sancţiuni pentru cei care nu vor respecta hotărârea.

Unii dintre căruţaşi transportă deşeuri diverse pe care, apoi, le depozitează în locuri nepermise, de cele mai multe ori, la marginea oraşului ori în vecinătatea căii ferate.

Se formează astfel depozite ilegale de deşeuri, adevărate focare de infecţie în municipiu.

Se va interzice şi folosirea căruţurilor cu ajutorul cărora sunt transportate peturile adunate de prin pubelele de la rampele de gunoi. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>