Publicat la: 27.11.2017. 19:15 / 466 views

ÎNTÂLNIRE FRANCO-ROMÂNĂ PENTRU TURISM. PROMOVAT, TURISMUL VINULUI

Vineri, la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă a avut loc cea de-a opta ediţie a Întâlnirilor franco-române pentru turism. Evenimentul, organizat de Institutul Francez din România şi Consiliul Judeţean Buzău a avut drept principal subiect importanţa turismului vinului şi a impactului său asupra amenajării teritoriului.

intalnire franceziPotrivit specialiştilor, o mai bună formare a personalului din turism înseamnă o investiţie pe termen lung în vizibilitatea acestui sector al economiei româneşti. Experienţele în acest sens ale diferiţilor actori români din domeniu au făcut obiectul dezbaterilor din cadrul celei de a 8-a ediţii a Întâlnirilor franco-române pentru .

Proiectul bilateral care se desfăşoară pe întreg cuprinsul ţării, este o platformă de reflecţie comună asupra modului de organizare a învăţământului profesional în Franţa şi în România.

Pentru ca judeţul Buzău are una dintre cele mai importante zone viticole din România, discuţiile s-au axat pe importanţa turismului vinului şi a impactului său asupra amenajării teritoriului.

Participanţii au încercat să identifice un pachet de soluţii care să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale specializate în scopul atragerii unui număr mai mare de tineri români înspre învăţământul dual şi meseriile din turism.

Mobilizând experţi din cele două ţări, întâlnirile au fost concepute ca un instrument de schimburi ştiinţifice şi de cooperare în cadrul unor proiecte inovatoare de mobilitate şi de parteneriat între instituţii din domeniul învăţământului profesional şi între colectivităţi locale din Franţa şi România. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>