Publicat la: 08.03.2019. 19:10 / 940 views

ÎNSCRIERILE LA ŞCOALĂ, PROPUNERI DE CRITERII NOI. LOCURI SPECIALE PENTRU COPIII DIN ALTE CIRCUMSCRIPŢII

În plină perioadă de înscrieri la şcoală, un parlamentar de Buzău supune dezbaterii publice modificarea criteriilor de selecţie a viitorilor elevi. În momentul de faţă, potrivit metodologiei, au prioritate la înscriere copiii care sunt în circumscripţia şcolii.

badulescuSenatorul Dorin Bădulescu declară că acest criteriu a condus, în ultimii ani, la o adevărată piaţă neagră a cumpărării de… mutaţii. Părinţii aleg această cale, pentru a-şi înscrie copiii la unitatea dorită, chiar dacă şcoala respectivă nu este în zona domiciliului real.

În acest context, senatorul Bădulescu propune alocarea unui procent de 25% din locurile disponibile la şcoli exclusiv pentru copiii din alte circumscripţii. 

Ideea senatorului buzoian a fost discutată deja şi la nivelul Ministerului Educaţiei. 

Pe de altă parte, senatorul Dorin Bădulescu consideră că s-a ajuns în această situaţie din cauza diferenţelor de nivel între unităţile de învăţământ. Părinţii se îndreaptă către şcolile cu rezultate bune, în detrimentul celor mai slab cotate.  

Înscrierile la clasa pregătitoare au început luni, termenul limită pentru depunerea cererilor-tip fiind 22 martie.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!