Publicat la: 13.09.2017. 18:05 / 933 views

ÎNGRIJIREA LA DOMICILIU, O PRIORITATE. 13 CICLIŞTI BELGIENI PROMOVEAZĂ PROIECTUL

Treisprezece ciclişti belgieni vor străbate mai mult de o mie de kilometri în zece zile pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România. Startul traseului a fost dat la Buzău, unde Crucea Alb Galbenă este considerată un model de bune practici în domeniu. Preşedintele Consiliului Judeţean i-a întâmpinat pe ciclişti şi s-a declarat un partener al proiectului de sensibilizare a autorităţilor locale.

ciclisti 2În perioada 13-21 septembrie 2017, 13 ciclişti belgieni vor străbate mai mult de o mie de kilometri în zece zile, pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România şi pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunităţi rurale din România. Cicliştii au ales să îşi înceapă traseul din Buzău şi asta pentru că Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău este una dintre cele mai importante organizaţii înfiinţate de Belgia în România.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, însoţit de reprezentanţii Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, i-a întâmpinat pe cicliştii belgieni şi s-a declarat un susţinător al proiectului de promovare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu.

În cei 14 ani de când furnizeză îngrijiri medico-sociale la domiciliu, Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău a ajuns să bată drumurile din 29 de comune şi tocmai de aceea cunoaşte necesitatea unui astfel de proiect în care, însă, este nevoie de implicarea autorităţilor locale.

Cicliştii îşi vor încheia drumul pe data de 21 septembrie în Bucureşti, unde are loc Conferinţa de sfârşit a proiectului, conferinţă găzduită de Parlamentul României. În cadrul Conferinţei vor fi discutate lecţiile învăţate pe parcursul proiectului, vor fi decantate măsurile organizatorice, juridice şi financiare ce pot fi luate la fiecare nivel – local, judeţean, naţional – pentru a facilita creşterea accesului bătrânilor la servicii de îngrijiri la domiciliu în România. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!