Publicat la: 21.09.2018. 18:13 / 393 views

“INFORMARE ACASĂ! SIGURANŢĂ ÎN LUME”. DEZBATERE LA BUZĂU CU ŞEFI DE INSTITUŢII

Proiectele pentru reîntoarcerea românilor din străinătate este unul dintre obiectivele asumate de Guvern, încă de acum doi ani. Cu toate acestea, statul derulează şi campanii pentru persoanele care doresc să plece la muncă peste hotare. Astăzi, la Buzău, un secretar de stat din Ministerul Românilor de Pretutindeni a avut o întâlnire cu mai mulţi şefi de instituţii care intră în contact cu buzoienii dornici să lucreze în afară.

conferintaDezbaterea a avut loc în cadrul Campaniei “Informare acasă! Siguranţă în lume!”, sub coordonarea Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Campania are ca scop prevenirea victimizării cetăţenilor care pot ajunge pe mâna unor traficanţi care i-ar putea exploata prin muncă sau sexual.

Experţii de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane au avertizat cu privire la situaţiile de risc la care se expun cetăţenii care nu îşi iau toate măsurile pentru a nu deveni victime ale exploatării.

Reprezentantul Ministerului Românilor de Pretutindeni a ţinut să menţioneze că, în ciuda derulării unei campanii de informare pentru cetăţenii care doresc să plece în străinătate, strategia principală a Guvernului este cea de a încuraja revenirea românilor de peste hotare.

Și Buzăul se află pe harta judeţelor în care, anual, sunt instrumentate cazuri de exploatare sexuală sau prin muncă în străinătate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>