Publicat la: 25.02.2021. 20:04 / 810 views

ÎNCURCATE-S IȚELE LEGII. CONFLICT ÎNTRE PRIMĂRIE ȘI UN DEZVOLTATOR BUZOIAN

Un impas legislativ a creat un conflict între municipalitate și cel mai important dezvoltator imobiliar din Buzău. Sute de locuințe din cartierul Orizont, multe dintre ele vândute deja, sunt situate pe un teren a cărui vânzare a fost suspendată de primărie. Se speră într-o hotărâre judecătorească prin care să se taie acest nod gordian legal. Verdictul ar putea fi dat pe 10 martie. În caz contrar, municipalitatea ar putea fi acționată în judecată.

orizont 02Impas legal, într-o afacere de zeci de milioane de euro. Cel mai mare dezvoltator imobiliar buzoian este pus într-o situație cât se poate de delicată, întrucât, deocamdată, terenul pe care a construit peste 300 de unități locative nu poate fi trecut în proprietatea celor care au cumpărat și locuiesc deja în imobilele respective.

Situația destul de încurcată a fost dezbătută azi îndelung, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal. Până să i se dea cuvântul antreprenorului, a fost o adevărată dispută între aleșii locali cu privire la oportunitatea ca omul de afaceri să fie lăsat să vorbească.

În această speță se așteaptă un verdict de la Curtea de Apel Ploiești, o hotărâre care s-ar putea lua pe 10 martie.

Deocamdată, în urma sentinței din dosarul “Orizont”, reprezentanții Primăriei susțin că instituția buzoiană nu mai este proprietara terenului, pe cale de consecință o eventală tranzacție între municipalitate și dezvoltatorul imobiliar ar fi în afara legii. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!