Publicat la: 07.09.2018. 18:22 / 638 views

”ÎNCEPE ŞCOALA, NU SUNT BANI”. SINDICATUL SPERĂ ÎNTR-O RECTIFICARE BUGETARĂ

Noul anul şcolar începe luni cu o bună parte dintre unităţile de învăţământ ajunse la fundul sacului. În momentul de faţă nu există fonduri asigurate pentru plata salariilor până la sfârşitul lui 2018. Sindicaliştii din educaţie fac demersuri pentru ca rectificarea bugetară necesară să fie aprobată cât mai repede.

profesori siteModificarea modalităţii de finanţare a unităţilor de învăţământ a creat probleme încă de la începutul anului. Și la Buzău au existat situaţii în care multe şcoli au primit fonduri redirecţionate de la alte unităţi, pentru a acoperi fondul de salarii. Anul şcolar 2018 – 2019 începe cu aceleaşi probleme. Bugetul nu este suficient pentru următoarele luni.

Pe de altă parte, federaţiile din educaţie aşteaptă o decizie din partea Ministerului cu privire la alocarea integrală a dobânzilor restante de ani buni, aferente drepturilor salariale câştigate în instanţă, dar neachitate la timp.

Luni, 10 septembrie, peste 4.000 de cadre didactice aşteaptă zeci de mii de elevi buzoieni în prima zi de şcoală. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!