Publicat la: 08.04.2020. 18:42 / 661 views

ÎNCEP SĂ IASĂ DIN CARANTINĂ. APROAPE 200 DE AMENZI, ŞI IERI

Pentru prima dată de la valul de izolări în centre, la Buzău se înregistrează o scădere a cifrei persoanelor aflate în carantină instituţionalizată. Raportarea oficială de astăzi mai arată că numărul buzoienilor cu măsura de izolare la domiciliu a scăzut la 1.500. Şi în ultimele 24 de ore, forţele de ordine au aplicat aproape 200 de amenzi pentru persoanele care au încălcat prevederile ordonanţelor militare.

filtre covid 3Potrivit unei informări din partea Prefecturii Buzău, astăzi, la nivelul judeţului nostru, 514 cetăţeni se aflau în carantină instituţionalizată, în timp ce 1.510 persoane erau în izolare la domiciliu. Statistica arată că au început să iasă din carantină instituţionalizată buzoienii introduşi în primul val, de la instituirea măsurii de izolare în centre speciale pentru cei reveniţi din zonele roşii de COVID-19.

Autorităţile anunţă şi bilanţul acţiunilor de control efectuate de forţele de ordine din judeţul Buzău. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice aproape 300 de poliţişti, peste 90 de jandarmi, circa 150 de poliţişti locali şi aproape 50 de militari din cadrul MApN.

Aproape 100 de jandarmi buzoieni şi ploieşteni au executat misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu şi a prevederilor ordonanţelor militare atât independent, cât şi în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de către jandarmi şase amenzi, în valoare totală de 13.000 lei, pentru încălcarea regulilor de circulaţie a persoanelor, fiind constatată în sistem integrat şi o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Zilnic, 38 de jandarmi sunt în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină. De asemenea, au fost asigurate de către jandarmi transporturile care doar au tranzitat judeţul Buzău şi cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel judeţean.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu poliţiştii locali, au continuat activităţile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate peste 1.100 de persoane, nefiind constatate abateri.

În schimb, au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Valoarea sancţiunilor contravenţionale a fost de peste 380.000 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!