Publicat la: 16.02.2018. 19:21 / 473 views

ÎNCEP PROTESTELE ÎN EDUCAŢIE. LIDERUL DE LA BUZĂU A INFORMAT PREFECTURA

Sprijinit de către primari, liderul celui mai puternic sindicat de la Buzău a anunţat în Comisia de Dialog Social a Prefecturii că, de săptămâna viitoare, încep protestele în educaţie. Cea mai mare problemă este finanţarea insuficientă pentru şcoli, fapt care a condus la nemulţumiri pe banda rulantă. Prefectul Carmen Ichim le dă dreptate sindicaliştilor.

ion dobreLa şedinţa Comisiei de Dialog Social, organizată ieri, la Casa Albă, liderul de sindicat din învăţământul buzoian, profesorul Ion Dobre, a anunţat că, de săptămâna viitoare, vor demara protestele. Sunt situaţii grave din cauza lipsei de bani şi a inechităţilor salariale produse de noile legi intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Prefectul Carmen Ichim le-a dat dreptate sindicaliştilor.

Doleanţele sindicaliştilor din educaţie au fost completate de plângerile din partea primarilor prezenţi la şedinţă. Ei au reclamat lipsa fondurilor pentru şcoli.

Săptămâna viitoare expiră ultimatumul dat Guvernului, astfel că se pregătesc proteste ample în învăţământ.

Un prim pas ar fi pichetarea Prefecturii, însă nu este exclusă varianta grevei generale. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>