Publicat la: 03.03.2017. 18:37 / 1.258 views

ÎNCEP LUCRĂRILE LA PODUL DE LA VADU PAŞII. A VENIT AVIZUL DE LA MINISTERUL CULTURII

Podul construit de Anghel Saligni în comuna Vadu Pasii, aflat într-o stare precară după inundaţiile din anul 2005, va intra în cel mult o lună în ample lucrări de refacere. Puntea care leagă speranţele de dezvoltare a zeci de sate este închisă de 12 ani pentru că se află în risc de prăbuşire instantanee în cazul unor noi viituri. Reabilitarea podului era dată ca sigură în urmă cu doi ani, însă Ministerul Culturii a blocat până acum  proiectul, fiind vorba de un obiectiv cu valoare de patrimoniu.

pod vadu pasii 3Din 2005, de la inundaţii, podul a fost închis definitiv traficului auto şi doar la picior a mai putut fi traversat. Experţii au considerat că podul lui Saligny nu mai poate suporta vehicule grele şi, la capete, au montat parapeţi de beton printre care se putea trece doar cu autoturismul. Ulterior, însă, a fost permis doar traficul pietonal. Cei mai afectaţi de restricţionarea traficului auto pe pod sunt cei peste 6 mii de săteni care locuiesc în trei comune de pe malul stâng al râului Buzău. Oamenii care parcurg chiar şi 5 km pe jos, pentru a veni la pod, unde se află capătul liniei urbane de autobuz şi maxi-taxi au primit vestea cea bună.

Investiţia pentru care Guvernul a alocat 8.000.000 de euro va fi finalizată în maxim doi ani.

Anghel Saligny a construit podul de la Vadu Paşii în 1886 pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova.  După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier şi a funcţionat aproape o jumătate de secol. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!