Publicat la: 03.03.2020. 19:47 / 724 views

ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE. REPARTIZAREA SE VA FACE ÎN ORDINE ALFABETICĂ

Mâine încep înscrierile la clasa pregătitoare, după o nouă regulă. Copiii vor fi repartizați la învățători în ordine alfabetică. Astfel, obiceul părinților de a opta pentru un anumit cadru didactic este eliminat. La nivelul județului Buzău, pentru anul viitor, sunt propuse mai multe clase față de anii anteriori.

pregatitoareMâine, la nivelul tuturor școlilor, începe prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare. Anul acesta, potrivit unei decizii de la Ministerul Educației, împărțirea elevilor pe clase se va face în ordine alfabetică, regulă care a fost transmisă tuturor școlilor din județ.

În plus, autoritățile din educația buzoiană au trasat ca sarcină formarea claselor cu maximum de copii prevăzut de metodologie, 25.

Chiar dacă au primit deja solicitări de la părinți cu privire la alegerea unui anumit învățător, școlile vor fi nevoite să se conformeze noii reguli de repartizare în odine alfabetică.

La nivelul județului Buzău, planul de școlarizare pentru anul viitor prevede un număr mai mare de clase pregătitoare propuse spre realizare. O premieră, având în vedere că, în ultimii ani, cifra de școlarizare a fost în scădere.

Prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare se da desfășura în perioada 4 – 23 martie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!