Publicat la: 24.06.2020. 18:43 / 907 views

INCENDIU DE PROPORȚII, LA GREENWEE. FUMUL GROS S-A VĂZUT DE LA KILOMETRI DISTANȚĂ

Un incendiu de proporții a izbucnit dimineață, la unul dintre depozitele de materiale reciclabile a electronicelor și electrocasnicelor. Focul s-a manifestat violent, cu degajări mari de fum. Din fericire, angajații au fost evacuați la timp, astfel că nu s-au înregistrat victime.

incendiu 2 incendiu 3

Un incendiu violent a cuprins clădirea centrului de colectare și reciclare a deșeurilor electronice de la Frasinu. Pompierii s-au luptat ore în șir pentru a stinge flăcările. Misiunea acestora a fost una cum nu se poate mai dificilă, din cauza fumului gros emanat de materialele electrocasnice care ardeau. ISU Buzău a trimis în teren cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară pentru salvarea de la înălțime și o ambulanță SMURD. A fost emis și  un mesaj de atenționare RO-Alert privind fumul dens degajat de incendiul violent care a cuprins platforma GreenWeee Frasinu.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că s-au sesizat atunci când au auzit zgomote puternice, provocate cel mai probabil de electrocasnicele care ardeau.

Din fericire, angajații au fost evacuați la timp, astfel că nu s-a înregistrat nicio victimă. De asemenea, șoferilor care veniseră să descarce deșeuri li s-a interzis accesul în incinta societății.

Deocamdată, nu se poate estima nivelul de poluare produs de incendiu. Reprezentanții Gărzii de Mediu au cerut un buletin de analiză, în baza căruia vor emite un verdict în ceea ce privește emanațiile eliberate în atmosferă, în urma incidentului. Abia apoi vor dispune măsurile de rigoare și eventuale sancțiuni .

La Fabrica de la Frasinu sunt tratate deşeuri provenite din echipamente electrocasnice şi corpuri de iluminat. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!