Publicat la: 11.04.2019. 18:16 / 858 views

INCENDIERI PENTRU BANI. APIA PENALIZEAZĂ AGRICULTORII

incendiuPompierii buzoieni se confruntă şi în acest an cu multiple incendii de vegetaţie, unele întâmplătoare iar altele provocate cu intenţie, pentru a curăţa câmpurile de ierburile uscate.

Agricultorii sunt penalizaţi dacă nu pot dovedi că nu şi-au incendiat singuri terenurile.

Între APIA şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a fost încheiat un protocol pentru astfel de cazuri.

Toţi ceilalţi agricultori, care nu pot dovedi cu documente că au sesizat Poliţia sau ISU  că terenurile din proprietatea lor au fost incendiate, sunt sancţionaţi progresiv.

Există şi cazuri în care proprietarii îşi aprind cu bună ştiinţă pajiştile primăvara pentru a le curăţa de ierburile uscate şi care scapă incendiile de sub control.

Acestea se pot extinde şi la proprietăţile vecine, la zone împădurite ori pot distruge gospodăriile sau fermele din apropiere.

Din păcate, sunt şi cazuri în care din astfel de situaţii pot rezulta victime omeneşti. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!