Publicat la: 12.07.2018. 18:13 / 828 views

ÎNCĂ UN PAS CĂTRE CIVILIZAŢIE. COMUNA MEREI VA FI CANALIZATĂ

Mai multe localităţi care fac parte din comuna Merei vor dispune în curând de o reţea de canalizare. Printre acestea se numără şi staţiunea se interes local Sărata Monteoru, care are nevoie şi de o infrastructură completă pentru a putea accede la statutul de staţiune de interes naţional. Deocamdată, doar în centrul localităţii funcţionează o mică reţea de canalizare deservită de un punct de epurare.

sarata statieComuna Merei este membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară 2018, alături de alte localităţi localităţile buzoiene deservite de Compania de Apă şi va beneficia în curând de o reţea de canalizare.

Primăria Merei suportă un procent din cuantumul costurilor pentru proiect, restul de bani provenind din finanţare europeană.

Conform proiectului, reţeaua de canalizare din localităţile comunei Merei va fi preluată de o magistrală care va fi construită paralel cu DN 1B şi, în final, de Staţia de Epurare Buzău.

Pentru staţiunea Sărata Monteoru, construirea unei reţele de canalizare moderne ar însemna încă un pas pentru obţinerea statutului de staţiune de interes naţional.

Odată obţinut acest statut, staţiunea ar avea acces la diferite programe de finanţare, guvernamentale şi europene, care i-ar permite să se dezvolte mai rapid.

Deocamdată, doar partea centrală a localităţii, unde sunt amplasate hotelurile şi zonele de agtrement, dispune de canalizare. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!